Fuller's

Historie pivovaru se začala psát už přibližně před 350 lety. Na začátku devatenáctého století se ale dostal do finančních potíží, ze kterých ho v roce 1845 vyvedli noví vlastníci Henry Smith a John Turner v čele s Johnem Birdem Fullerem, podle kterého se pivovar v Chiswicku od tohoto roku jmenuje. Byl to syn Johnna Fullera, který do pivovaru přišel o 16 let dříve. Od té doby, jak už to tak bývá, se pivovar zvětšoval, rostl a provozoval nové a nové hospody. V roce 2005 učinil svou největší akvizici. Zakoupil společnost Geroge & Gale, čímž získal 111 nových hospod.

Produkty

pivovaru


    3 Fonteinen Oude Kriek

    3 Fonteinen Oude Geuze

    Fullers ESB

    Tento Bitter má krásnou zlatou barvu s pěnou, která je doslova krémová a dlouhotrvající. Vůně je ohromující. Nejvíce vyčnívá ovoce v čele s grepy a ostatními citrusy. V pozadí se trochu ozývá chmelová zemitost. Po napití udeří střední říz s ovocnou sladkostí, kterou záhy vystřídá příjemná chmelová hořkost a zemitost, které doznívají v příjemném hořkosladkém […]

    Fullers London Porter

    Barva neprůhledně černá. Hustá pěna poměrně rychle zmizí, ale vůně je krásně kávová a rozinková. V chuti káva dominuje a je ještě více cítit po mírném oteplení piva ve sklenici. Sem tam se objeví i náznak kakaa. Říz nižší, takže je spíše na pomalé vychutnávání. Doznívání je kávově hořké s trochou rozinek a karamelu. Tmavá […]

    Fullers IPA

    Žlutooranžová čirá barva s průměrnou pěnou, která po chvíli opadá, ale jemně kroužkuje. Vůně je sladší, sladová, jemně citrusově ovocná a trochu chmelová. Ovocnost nacházíme i v chuti, jakožto vyšší chmelovou hořkost se spíše nižším řízem. Doznívání je ve znamení sušší hořkosti společně s nádechem chmelové zemitosti.

    Fullers Black Cab Stout

    Po prvním napití tohoto stoutu si každý musí říct “Wow! Takhle má chutnat stout”. Neprůhledná černá barva s prvotřídní kroužkující pěnou a vůni po praženém sladu s nádechem karamelu a kávy. Po napití tyto vjemy jen sílí. Přidává se příjemný říz a naprosto neuvěřitelná suchost, která zakončuje požitek s dlouhým dozníváním praženosti, dokonce jemné uzenosti. Jeden z nejlepších stoutů, jaké jsem kdy pil.