Birradelborgo

Italský pivovar Birra del Borgo založil Leonardo Di Vincenzo, když se jeho koníček přenesl do profesionální úrovně.

Příběh tohoto pivovaru začíná studentem biochemie Leonardem, který si doma pro zábavu vařil pivo. Po škole se rozhodl, že procestuje Evropu, aby viděl, jak se pivo dělá jinde. Potkal tradiční neměcké sládky se znalostmi staletí starých receptů ale i ty belgické s hlavami plnými nápadů. Nejvíc ho ale piva očarovala v Anglii. Zamiloval se do „real ales“, výrazných piv s nižším řízem a plným tělem, které se velmi lišily od piv vyráběných v Itálii. Rozhodl se, že piva jim podobná tam začne vařit sám.

První pivovar vyrostl roku 2005 v malebné vesničce Borgorose v provincii Rieti. Tomu se teď říká „Old Brewery“ (starý pivovar) a funguje dodnes. Vznikl v něm recept například na ReAle. V roce 2009 začal pivovar vařit i v nové budově, nyní nazývané „New Brewery“ nedaleko od té první. Ve stejném roce se také otevřela restaurace „Open Baladin Roma“, kde si Leonardo klade za cíl nabízet ta nejlepší piva s nejlepšími jídly. V roce 2011 pivovar díky partnerství s pivovarem Dogfish Head expandoval do New Yorku v USA, kde si na Manhattanu otevřel restauraci La Birreria. Ta se stala vyhledávanou nejen místními ale i turisty.

Nedávno došlo k rozšíření nového pivovaru o další kvasící nádoby a novou lahvovací linku. Rovněž zde vznikla laboratoř kontroly kvality, která si klade za cíl kontrolovat výrobu od začátku až dokonce, aby pivovar mohl zaručit kvalitu finálního výrobku ve všech ohledech. Kvůli tomu se také jednou týdně pořádá degustace, kde kvalitu piva testují sami zaměstnanci i zákazníci pivovaru.

Produkty

pivovaru


    Del Borgo Re Ale

    Neprůhledné měděné pivo s velmi kvalitní dlouhotrvající a kroužkující pěnou. Vůně je výrazně ovocná po grepech s náznakem sladu. Po napití vystoupí příjemný říz, poměrně velká chmelová hořkost, tropické ovoce a příjemná sladovost. Doznívání je v duchu citronů a pomerančů a odcházející hořkosti.

    Del Borgo Re Ale Extra

    Tmavě oranžová až měděná barva, pivo je poměrně zakalené. Pěnu má bílou, hustou, na hladině zůstává až do konce. Vůně je až neuvěřitelně výrazně chmelová. Velmi vystupují ovocné tóny, které se projevují až sladce. Dále zde můžeme naléz tóny pryskyřice a zemitosti. V chuti opět dominuje chmelová ovocnost a sladkost citrusových plodů spolu s příjemnou […]